یکی از سوالات رایج بیماران و متقاضیان انجام ارتودنسی طول درمان آن است.
ارتودنسی چقدر طول میکشد؟
یکی از سوالات رایج بیماران و متقاضیان انجام ارتودنسی طول درمان آن است. بسیاری تصور میکنند ارتودنسی نیاز به مدت زمان طولانی دارد و در این مدت نیز بیمار دردهای زیادی را متحمل میشود. بنابراین از انجام درمان ارتودنسی خودداری میکنند.به گفته متخصصان ارتودنسی، طول درمان ارتودنسی به عوامل متعدد بستگی دارد. از جمله:
سن بیمار زمانی که بیمار در سنین نوجوانی اقدام به درمان ارتودنسی میکند، ریشه دندانها استحکام کافی را ندارند و در نتیجه در مدت زمان کوتاه دندانها به وسیله براکتها حرکت کرده و در جای اصلی خود قرار میگیرند. بنابراین می توان گفت، به هر میزان که سن افزایش یابد، طول مدت درمان نیز بیشتر میشود.
تخصص ارتودنسی تخصص و مهارت ارتودنتیست تاثیر زیادی بر نحوه و طول مدت درمان دارد. زمانی که بیمار نتواند دندانپزشک خوب انتخاب کند، نهایتا طول مدت درمان وی افزایش مییابد چرا که نحوه نصب براکتها به خوبی انجام نمی شود.
میزان نامرتب بودن دندانها بر اساس تشخیص متخصص ارتودنسی به هر میزان که دندانهای بیمار نامرتب تر باشند، مدت زمان درمان ارتودنسی نیز افزایش مییابد. بیمارانی که دندانهای آنها به عارضه کمتری دچار هستند، در مدت کوتاهی درمان میشوند.
جنس براکتها نوع و جنس براکتها تاثیر زیادی بر میزان مدت درمان ارتودنسی دارد. اگر از براکتهای سرامیکی استفاده شود، به دلیل عدم استحکام کافی، مدت زمان درمان بیشتر طول میکشد. این در حالی است که براکتهای فلزی توانایی بیشتری دارند و در نتیجه درمان در مدت زمان کوتاهتری انجام میشود.
نوع براکتها با توجه به اینکه دو نوع براکت ثابت و متحرک داریم، اگر از براکتهای ثابت استفاده شود، مدت زمان درمان ارتودنسی کوتاهتر از زمانی است که از براکتهای متحرک استفاده میشوند.
سلامت دندانهای بیمار سلامت دهان و دندان بیمار، یکی دیگر از معیارهای تعیین مدت زمان درمان ارتودنسی است. اگر فرد به بیماریهای لثه یا دندان مبتلا شود، طول درمان افزایش مییابد. برای مثال اگر در میانه درمان یکی از دندانهای بیمار به شدت پوسیده شود، باید براکتها خارج و دندان ترمیم شود.